Усе сучасне, діти поспішають на уроки: на заводі Skoda в Закарпатті запустили школу для дітей переселенців (фото)

На заводі в Закарпатті за тиждень запустили школу для дітей переселенців. Для цього було переобладнано один з цехів заводу "Єврокар" ŠKODA. Про це розповів Олег Попов, засновник та директор в MIDGARD - освітній території.

"Ця історія почалася з того, що до мене зателефонувала знайома. Вона на той час, вже майже місяць перебувала з донькою у таборі для тимчасово переміщених осіб, під який в Ужгородському районі на Закарпатті, благодійний фонд Open Mind Fund (засновниця фонду Viktoria Boiaryna) переобладнав один з цехів заводу "Єврокар" ŠKODA. Зі звичних офісних кабінетів зробили зручні кімнати, а зі столової – справжню кухню з усією необхідною побутовою технікою", - розповів Олег Попов.

З початку війни в центрі знайшли свій тимчасовий прихисток більше 200 людей, 140 проживають постійно, з них 30 діти.

"Зрозуміло, що перший час всі просто приходили до тями, а тиждень тому, коли прийшло розуміння, що діти пропустили вже майже місяць навчання і невідомо яке майбутнє освітнього процесу на них чекає далі, спитали мене про можливість запуску для дітей з табору навчання онлайн у MIDGARD - освітня територія. Звичайно, ми навіть не вагалися, а просто оперативно узгодили організаційну роботу. Вже за декілька днів ми розробили навчальну програму для трьох різних вікових груп та завезли все необхідне обладнання, у вигляді інтерактивних панелей, ноутбуків та планшетів для всіх дітей. Найближчим часом плануємо надати можливість навчатись по цій програмі всім бажаючим дітям онлайн або кому зручно приїздити на уроки офлайн", - також поділився планами Попов.

Як відзначає волонтерка фонду Valeria Gareeva, що опікується молодшими переселенцями в таборі, з початком навчання в MIDGARD, діти з нетерпінням чекають уроків, адже для більшості з них, це якісно зовсім інший та цікавий процес пізнання, який їм прищеплюють вчителі.

"Школа працює вже тиждень. Діти поспішають на уроки, а кращої оцінки нам і не треба. Їх не обдуриш! Тримаємо освітній фронт!", - підсумував Попов.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення