Усик після перемоги над Джошуа розплакався, а потім звернувся до вболівальників (відео)

У боксерському протистоянні в Лондоні українця Олександра Усика і британця Ентоні Джошуа перемогу здобув наш спортсмен і став чемпіоном за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Для Джошуа це друга поразка у кар'єрі.

Олександр Усик - третій в історії України чемпіон світу у суперважкій вазі. Раніше пояси здобували Віталій та Володимир Клички.

Це був третій бій Усика у суперважкій вазі, він вперше боксував за титул чемпіона світу, тоді як Джошуа захищав свої титули. Усик переміг за оцінками суддів: 117-112, 116-112, 115-113.

Подробиці бою

Перші два раунди пройшли в рівному бою між Усиком та Джошуа. У третьому раунді Олександр кілька разів влучив у Ентоні, а в четвертому - боксери обмінялися влучними потужними ударами. У п'ятому-шостому раунді Джошуа забирав за собою центр рингу, більше контролював ситуацію. Натомість у сьомому-восьмому раунді Усик підняв швидкість і більше атакував британського боксера. У дев'ятому раунді значно впевненіше діяв Джошуа, який наніс кілька раундів по Усику. У десятому раунді Усик отримав розсічення брови, а у Джошуа "запливло" праве око. А в дванадцятому раунді Усик пішов в атаку і на останніх секундах провів активну атаку – затис суперника на канатах, суддя не зупинив бій.

Що сказав після бою

Коли Олександра Усика оголосили новим чемпіоном світу у суперважкій вазі, він розплакався через емоції, які його переповнили.

Вже під час прессконференції боксер сказав, що на даний момент це найбільший бій у його кар'єрі, але не найважчий. "Найважчий мабуть ще попереду", - припустив Усик.

"У якийсь момент я заряджався і вдало влучав, але коли закінчився раунд, прийшов і тренер мені сказав, що не треба цього. Бо я підлаштовуюся і немає моєї роботи, моя передня рука вимикається, тоді я починаю пропускати. Він мені заборонив це робити, сказав, що треба боксувати, викидати якомога більше ударів", - розповів Усик про корективи від тренера під час бою із Джошуа.

У відео до своїх шанувальників сказав, що дуже любить усіх, хто його підтримував. Він подякував навіть тим, хто за нього не вболівав: "Пояси їдуть додому! Всім добра!".

Говорячи про подальші плани у житті, Усик сказав:

"Хочу завоювати усі чотири пояси, возити дітей у школу, на тренування, стежити, як вони ростуть. Дерева садити, яблука поливати, хочу займатися сільським господарством. Жити хочу, дружину любити".

Усик наступний чемпіонський бій має знову провести проти Джошуа. Після поразки британець заявив, що Усик нічим його не здивував.

"Вітаю Усика, він виконав відмінну роботу. Але ми повернемося. Що пішло не так? Я просто зазнав поразки, таке буває. Після дев'ятого раунду я вже нічого не бачив, моє око було закрите. При всій повазі до Усика, але я нічим не був здивований. Він був легше, він тримав хороший темп. Але, в той же час, він пропускає і пропускає багато. У реванші потрібно буде зрозуміти, як влучати частіше і бити жорсткіше", - сказав Джошуа після бою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення