Увірвався терпець: жінка на Тернопільщині зарізала чоловіка-тирана, який роками її лупцював (відео)

У с. Білокриниця біля Кременця сталася резонансна подія – 54-річна жінка убила свого чоловіка. Цей факт журналістам місцевого видання "Терміново" підтвердив адвокат обвинуваченої Віталій Сідоров. Також він розповів деякі деталі справи та зазначив, що обставини злочину дають підстави не кваліфікувати справу за ч. 2 ст. 121 ККУ - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Подружжя виховувало 15-річну доньку.

"Справді сталося убивство. Жінка нанесла травми своєму чоловікові, від яких він помер. Проте ця ситуація дуже неоднозначна. Адже моя підзахисна сама роками була жертвою домашнього тирана. Чоловік бив її, погрожував, принижував. Переконаний, що статтю, за якою звинувачують жінку, необхідно перекваліфікувати. Тут не йдеться про умисне нанесення важких тілесних ушкоджень, а принаймні про перевищення меж необхідної оборони", – каже Віталій Сідоров.

Близько 21.00 16 серпня жінка повернулася до дому від сестри, котрій допомагала по господарству. Через годину заявився її п’яний чоловік. Він почав ображати та бити дружину, погрожував їй розправою. Таке трапилося далеко не вперше. Раніше жінка не раз зверталася за допомогою до поліції, що засвідчено її письмовими заявами.

"Чоловік роками знущався з моєї підзахисної. Вона відбивалася від агресора, як могла. Коли вона травмувала чоловіка, відразу почала надавати йому першу допомоги, намагалася врятувати. На жаль, це не допомогло, – зазначає адвокат. – Про всі погрози чоловіка моя підзахисна розповіла поліції. Вона неодноразово наголошувала, що реально боялася за своє життя. Раніше загиблий, наприклад, вхопивши сокиру зарубав теля, замахувався на дружину, але вона тоді встигла втекти. Цього разу все завершилося трагічно".

У поліції області розповіли, що повідомлення про смерть пацієнта надійшло на лінію 102 від фельдшера бригади екстреної медичної допомоги. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває досудове розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення