В аеропорту Києва затримали одну з найбільших партій контрабандного бурштину

У київському міжнародному аеропорту "Бориспіль" правоохоронці запобігли незаконному вивезенню 285 кілограмів необробленого бурштину з України до Китаю.

"Співробітниками підрозділу у боротьбі з контрабандою Київської митниці Держмитслужби спільно з правоохоронцями Національної поліції та ГУ БКОЗ СБУ упереджено незаконне вивезення 285 кг необробленого сонячного каміння з України до Китаю", — йдеться у повідомленні пресслужби Київської митниці Державної митної служби.

Зазначено, що фізична особа планувала відправити бурштин літаком як несупроводжуваний багаж у кількості 13 місць. В митному документі своє відправлення громадянин задекларував як речі.

Однак під час митного огляду в кожному пакунку виявлено необроблений бурштин різного розміру і відтінків. Наразі Національною поліцією бурштин вилучено в межах кримінального провадження.

"Це чи не найбільша партія затриманого бурштину, який намагалися незаконно вивезти з України, за всю історію Київської митниці, зокрема митного поста "Бориспіль", — йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення