В Алеппо загинула російська медсестра

 Лівий берег

У результаті обстрілу російського мобільного госпіталю в сирійському Алеппо загинула медсестра.

"У результаті прямого влучення міни в приймальне відділення госпіталю одна російська військовослужбовець-медик загинула. Двоє медичних працівників отримали важкі поранення. Постраждали і місцеві жителі, які прибули на прийом до лікарів", - повідомив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков

За його словами, госпіталь піддався артилерійському обстрілу, коли там тривав прийом місцевих жителів.

Конашенков звинуватив у загибелі російських військовослужбовців "покровителів терористів з США, Великобританії, Франції та інші країни та утворення, що їм співчувають".

У понеділок міноборони РФ заявило, що російські військові медики приступили до роботи в районі Алеппо - там було відкрито приймальне відділення з амбулаторією, спеціальне дитяче терапевтичне відділення, хірургічне відділення, а також відділення анестезіології та реанімації.

Цього ж дня міноборони Росії визнало втрату винищувача Су-33 - літак розбився 3 грудня в Середземному морі при спробі посадки на авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Причиною аварії міноборони назвало обрив троса.

Також у понеділок стало відомо, що сирійські урядові війська захопили ще два райони східного Алеппо, які перебували під контролем повстанців. Три тижні тому сирійські війська за підтримки російської авіації почали нову наступальну операцію на сході міста.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення