В Антальї затримано підозрюваного в організації терактів у Парижі

 Interfax

У турецькій Антальї спійманий підозрюваний у причетності до організації терактів в Парижі, повідомляє видання Milliyet.

Учасник угруповання "Ісламська держава" 26-річний громадянин Бельгії марокканського походження Ахмед Дамані з 16 листопада жив у п'ятизірковому готелі в регіоні Манавгат.

Стеження за ним велося з моменту прильоту в аеропорту Антальї.

Крім того, турецькі спецслужби затримали двох спільників передбачуваного терориста - чоловіків 23-х і 29-х років. Вони повинні були зустрітися з Дамані, щоб допомогти йому перебратися з Туреччини на територію Сирії.

Передбачається, що саме Ахмед Дамані визначав точки, які повинні атакували терористи в Парижі 13 листопада.

Увечері 13 листопада у французькій столиці сталася серія терактів - стрільба на вулицях і в кафе з автоматичної зброї, вибухи, в тому числі терористів-смертників, захоплення заручників у концертному залі. В результаті атак загинули 130 осіб, ще близько 350 були поранені. Теракт став найбільш кровопролитним за історію Франції.

Відповідальність за напад взяло на себе угруповання "Ісламська держава". Пізніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що теракти були сплановані в Сирії, а готувалися на території сусідньої Бельгії. Брюссельську комуну Моленбек, зв'язок з якою простежувалася у декількох виконавців атак, ЗМІ стали розцінювати як "тилову базу європейського джихадизма".

За тиждень там була проведена серія облав і арештів. У брюссельському регіоні вперше в історії оголошено найвищий рівень терористичної загрози.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення