В Австралії Ісуса зобразили чорношкірим (фото)

 Lenta.ru

У передмісті Паско Вейля австралійського міста Мельбурн з'явилася лялька чорношкірого немовляти Ісуса. Іграшка стала частиною вертепної композиції, відтворюючої біблійну сцену народження Христа і розташованої в центрі населеного пункту, пише The Herald Sun.

На думку члена місцевого парламенту Ліззі Блендфорн (Lizzie Blandthorn), зображення немовляти з темним кольором шкіри набагато краще відображає історичну дійсність.

«Кожна людина являє Різдво Христове по-своєму. Це миле подання позитивно позначиться на атмосфері свята в нашій мультикультурному середовищі», — сказала Блендфорн. Італійка Марія, чиє прізвище залишається невідомою, і деякі жителі міста вважають, що така інтерпретація не має відносини до реальності. За словами архієпископа Грега Беннетта (Greg Bennett), Ісус був євреєм, а значить його зовнішність близька до близькосхідного типажу. «Однак зображення Святого сімейства в мистецтві змінюється в залежності від регіону і культурних особливостей, тому і ця інтерпретація має місце. Ісус був народжений для всіх людей і національностей», — сказав Беннетт.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення