В Австралії помер серійний "вбивця автостопщиків"

В Австралії помер найвідоміший серійний вбивця країни – Айван Мілат, якого визнали винним у загибелі семи осіб.

Як повідомляє ABС-News, злочинець помер від раку у віці 74 років. Близько року тому у нього діагностували онкологію горла і шлунка, а 11 жовтня перевели з чоловічої в'язниці максимально строгого режиму до лікарні Сіднея. 27 жовтня він помер.

Мілат був заарештований 1994 року після того, як його запідозрили у вбивстві семи осіб. Поліція знайшла закопані тіла в одному з лісів недалеко від Сіднея. Також його підозрюють в причетності до справ про зниклих безвісти.

Вбивця скоював злочини в період з 1989 по 1992 рік. Всі його жертви – молоді туристи до 21 року, які подорожували Австралією. Він стріляв у них з рушниці, декого заколов ножем, а потім використовував тіла для прицільної стрілянини, припускають у поліції. Одну з жертв він обезголовив, майже всіх ґвалтував до або після смерті.

1996 року Мілата заарештували і дали йому сім довічних термінів. Він відомий своїми божевільними вчинками під час відбування покарання. Так, 2009 року вбивця відрізав собі палець пластиковим ножем і хотів надіслати його до Верховного суду. Лікарі не встигли пришити палець назад.

2001 року він проковтнув леза, а 2011 влаштував голодування і схуд на 25 кілограмів, намагаючись отримати таким чином ігрову приставку Playstation.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення