В Азербайджані після девальвації маната зачинились магазини

 РБК

Різке падіння вартості азербайджанського маната після прийнятого Центральним банком країни рішення про перехід на плаваючий курс призвело до того, що торгові мережі почали обмежувати продажу імпортних товарів. За даними порталу haqqin.az, в даний час в Баку закриті мережі електроніки Irshad Telekom, Music Gallery, Baku Electronics.

Як пише видання, причиною закриття називають переоцінку товарів.

У продовольчих магазинах припинено продаж імпортної продукції, в тому числі завезеної в Азербайджан з Росії, України і країн СНД. Як повідомили haqqin.az власники торгових точок, в даний час чекають вказівок у зв'язку з падінням курсу національної валюти.

Агентство Trend.az повідомляє також, що банки Азербайджану тимчасово призупинили грошові перекази, у багатьох обмінниках поки не проводяться й операції щодо обміну готівкової валюти. Експерти побоюються, що після девальвації маната у позичальників виникнуть серйозні проблеми з обслуговуванням взятих раніше валютних кредитів.

«Очікуються проблеми з поверненням кредитів у доларах», — попередив голова Центру економічного і соціального розвитку (ЦЭСР) Вугар Байрамов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення