В банду, що нападала на інкасаторів, входили бійці Нацгвардії

Голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів подробиці гучного затримання нападників на інкасаторів у Запорізькій області.

"Вчора близько 17 години в Запорізькій області на трасі Орєхов – Пологи бійці "Альфа" разом зі співробітниками Нацполиции і ГПУ затримали групу, яка протягом тривалого часу, принаймні нам відомо про те, що вона діяла з 2014 року, і скоювала розбійні напади на банки, банківські установи та інкасаторські машини", – уточнив глава СБУ.

Зараз перевіряється причетність цієї групи до не менш ніж 10 таких нападів.

За словами Грицака, група була добре навчена і озброєна і здійснювала злочини з особливим цинізмом, зокрема, під час одного з нападів вони підпалили інкасаторську машину.

Він підтвердив, що під час проведення спецоперації один з нападників загинув на місці, двоє поранені, один у важкому критичному стані, ще одного вдалося затримати, троє серед яких, за даними СБУ, є поранені, ховаються.

У той же час заступник голови Нацполиции озвучив шокуючі дані про те, що серед нападників були військові Нацгвардії.

"Ми бачили, що це організована група, яка дійсно вміє користуватися вогнепальною зброєю і вміє робити засідки. Особи, всі до одного встановлені. Двоє з них – військові Національної Гвардії України і двоє не військовослужбовці", – сказав він.

Грицак уточнив, що один із затриманих є колишнім бійцем Нацгвардії, а один – справжнім.

У той же час Грицак додав, що загиблий був громадянином Латвії, а серед нападників були громадяни Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення