В Черкасах у дитини з ДЦП вкрали костюм для реабілітації

 Обозреватель

У ніч на 18 квітня у мешканки Черкас вкрали костюм для реабілітації її доньки з ДЦП.

Так, біля під'їзду будинку 367 по бульвару Шевченка в Черкасах розкрили автомобіль: забрали недорогий мобільник і дитячий костюм. Щоправда цей костюм, як повітря, потрібен 3-річній доньці пограбованої жінки - у дівчинки ДЦП, а за допомогою "Атланта" дитині вдається вчитися ходити.

"Машину розкрили вночі. Ми лежимо в лікарні, і мені потрібно було їхати туди зранку обов'язково. Я подзвонила в поліцію, коли зрозуміла, що сталося, пояснила ситуацію, мені сказали, мовляв, їдьте, звичайно, якщо вам потрібно терміново, а патрульні приїдуть до вас туди і всі папери там оформлять. Я і поїхала. Мені ніхто не сказав, що якщо я від'їду, то вже відбитки пальців вони не знімуть - місце злочину порушено", - розказала постраждала Анастасія.

Жінка зізнається: в те, що крадене повернуть, не вірить. За її словами, для злодіїв реабілітаційний костюм може мати лише матеріальну цінність, а для постраждалої сім'ї він безцінний.

"Діти з ДЦП не відчувають себе в просторі так, як ми з вами. Цей костюм надувається і дитина відчуває своє тіло, в мозок йдуть правильні імпульси, щоб мозок фіксував рух правильно - у діток з ДЦП м'язи скорочуються не ті, скорочуються неправильно. Костюм допомагає дитині навчитися правильно ходити, робити будь-які рухи, як потрібно - коли костюм знімається, ногу доньку сама ставить правильно", - пояснила Анастасія вагомість костюму.

Купити подібний костюм ще раз - справа не з легких хоча б тому, що його випускають в Росії, і не кожен реабілітаційний центр може його собі дозволити.

"Ми його купили б/у за 9 тисяч гривень, скільки може коштувати новий, я навіть не уявляю", - нарікає черкащанка.

Прес-секретар патрульної поліції Черкас Зоя Вовк на своїй сторінці в соцмережі Facebook закликала місцевих мешканців допомогти постраждалій сім'ї.

"Якщо хтось володіє якоюсь інформацією, щодо крадіжки або бачив оголошення про продаж спеціального костюма, може звертатися по тел. +380 (93) 749 36 87 (Артем) або +380 (67) 976 24 04 (Анастасія)" , - написала вона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення