В глухівському лісі знайшли людські кістки: нові подробиці

 СЕГОДНЯ

У Сумській області правоохоронці встановили походження деяких кісток і пасма волосся, що були знайдені восени 2016 року в лісі біля с. Соснівка Глухівського району.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

"Уже встановлено, що знайдений пучок волосся – це звичайний жіночий шиньйон. За висновком експертизи в першій кістки виявлено білок свині. Згідно з висновком експерта, друга кістка – це права ключиця, що може належати жінці у віці 13-40 років. Зазначена кістка передана для проведення подальшої експертизи для визначення її генетичних ознак", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що експертам так і не вдалося встановити походження третьої кістки.

"Досудове розслідування за фактом можливого приховання злочину правоохоронцями Глухівського відділу поліції триває", – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, як повідомляв сайт "Данкор онлайн", 23 вересня минулого року два жителя с. Соснівка Глухівського району вирушили в ліс по гриби. Там, за їхніми словами, вони виявили з десяток людських кісток, в тому числі нижню щелепу із золотою коронкою. Про свою знахідку вони по мобільному повідомили місцевому дільничному. Той передав інформацію заступнику начальника Глухівської поліції Сергію Буханістому. Останній ще з трьома співробітниками поліції виїхав до лісу. А далі свідчення грибників і поліцейських різняться.

Грибники стверджують, що показали поліцейським кістки, і ті їх забрали. Поліцейські стверджують, що людських останків не бачили і не забирали, а грибники були п'яні. Прокуратура запропонувала грибникам і поліцейським пройти детектор брехні. Поліцейські відмовилися, а грибники погодилися і пройшли його.

За даними прокуратури свідчення місцевих жителів щодо знайдених у лісі людських останків найбільш ймовірно є правдивими.

7 листопада 2016 року, в рамках кримінального провадження за фактом можливого приховання злочину правоохоронцями Глухівського відділу поліції, було додатково обстежено ділянку площею понад 10 кв. м в лісі біля с. Соснівка Глухівського району, де, за словами двох місцевих жителів, вони виявили людські останки.

Тоді повідомлялося, що, за попередніми висновками експертів, були знайдені три людські кістки – одна ключиця і дві кістки з кисті руки. Однак матеріал направили на детальне дослідження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення