В Індії оголосили надзвичайний стан через брудне повітря

В індійській столиці Делі та двох прилеглих штатах оголосили надзвичайний стан через високий рівень забруднення повітря

Через сильне забруднення повітря в регіоні на тиждень закрили школи та дитячі садочки, заборонили продовжувати будь-яке будівництво, а також запускати феєрверки. 5 мільйонів респіраторних масок видали дітям і їх батькам. Головний міністр Делі Арвінд Кейривал заявив, що Делі перетворили на "газову камеру", попросив використовувати маски і не виходити на вулицю без особливої потреби.

Згідно з останніми аналізами повітря в Делі, рівень найдрібніших твердих частинок (PM2,5), які проникають глибоко в легені, становить 533 мікрограма на кубічний метр, що в 20 разів перевищує допустимий рівень за мірками Всесвітньої організації охорони здоровʼя.

Однією з головних причин погіршення якості повітря влади називають те, що фермери в сусідніх з Делі штатах Пенджаб і Харʼяна спалюють великі обсяги залишків стебел злаків після збору врожаю. Це посилюється численними феєрверками під час індуїстського фестивалю Дівалі (27 жовтня). Сприяє забрудненню повітря і будівельна пил, викиди заводів і автомобілів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення