В Індії стався потужний землетрус

 ТАСС

На північному сході Індії стався землетрус магнітудою 5,7. Воно почалося біля кордону з Бангладеш о 14:39 за місцевим часом.

Підземні поштовхи пошкодили сотні будівель і викликали численні зсуви в регіоні, повідомив офіційний представник Центру по боротьбі з наслідками стихійних лих штату Тріпура

Національний центр по сейсмології повідомив, що епіцентр землетрусу знаходився в окрузі Дхалай штату Тріпура на глибині 28 кілометрів.

Поштовхи відчувалися на всій північному сході Індії та в прикордонних територіях Бангладеш. Часткові пошкодження, обвалення стін і великі тріщини з'явилися в сотнях будинків в штаті.

Повідомляється, що після підземного удару люди в паніці вибігали з будинків і офісів. В цілому ряді районів сталися зсуви. Відомостей про людські жертви поки не надходило. В даний час місцева влада оцінює масштаби руйнувань.

Один з шести найбільш сейсмонебезпечних поясів в світі пролягає через гірський північний схід Індії. Саме там раніше відзначалися кілька сильних підземних поштовхів.

Наприклад, 12 червня 1897 року тут було зафіксовано землетрус магнітудою 8,2 з епіцентром в штаті Мегхалайя. У цей час Шиллонгське плато всього за три секунди піднялося майже на 15 метрів. Прискорення навіть перевищило силу гравітації – великі камені, плити, люди були підкинуті в повітря.

Осередок розташовувався на глибині близько 30 кілометрів. Епіцентральна область за формою нагадувала трикутник з основою в 250 кілометрів. В його межах не залишилося жодної цілої будівлі. Загинули понад 1,5 тисячі осіб.

Підземний поштовх максимальної потужності стався 15 серпня 1950 року в тому ж регіоні на території штату Ассам. Це однин з нечисленних землетрусів, якому на основі інструментальних вимірювань приписана магнітуда 8,7.

Льотчики, які літали над областю руйнувань, повідомили про великі зміни рельєфу, викликані головним чином гігантськими зсувами. Близько 2 тисяч осіб стали тоді жертвами стихії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення