В Ірані назвали нову шокуючу причину катастрофи МАУ

 ТАСС

У комплексі ППО, який збив літак Міжнародних авіаліній України в Ірані, були порушені налаштування, оскільки раніше його переміщували. Про це повідомляється в доповіді Організації цивільної авіації Ірану.

"Один із комплексів ППО Тегерана був переміщений. Це призвело до зміни його географічного положення та напрямку", - зазначено в повідомленні.

Відзначається, що через невиконане переналаштування пасажирський лайнер був помилково розпізнаний системою як об'єкт, що рухається в бік Тегерана. Однак літак МАУ вилітав зі столиці Ірану, а не навпаки.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), в результаті катастрофи загинули 176 осіб. На борту були громадяни 7 країн: Ірану; Канади; Швеції; Афганістану; Німеччині, Великобританії та України (2 пасажири і 9 членів екіпажу).

11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ, відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових ісламської революції - військова гілка виконавчої влади Ірану.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення