В Ірані впав літак МАУ з українцями: багато загиблих (фото, відео)

Біля аеропорту столиці Ірану – Тегерану – розбився український літак, на борту якого було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Іранські служби порятунку вже знайшли чорний ящик літака.

Бортовий самописець українського літака Boeing-737 виявилий в околицях іранської столиці, повідомляє телерадіомовна корпорація IRIB.

Чорний ящик наразі передали правоохоронним органам Ірану.

Також стало відомо, що причиною аварії літака було займання двигуна. Так заявив офіційний представник аеропорту – передає "Медуза".

Водночас, український літак авіакомпанії МАУ, який розбився в Ірані, могли випадково збити. Цю інформацію активно поширюють у британських та арабських ЗМІ. На відео зафіксовано, що літак був охоплений вогнем ще до падіння.

Президент України Володимир Зеленський в середу, 8 січня, прокоментував авіакатастрофу українського пасажирського літака в Ірані. Відповідне повідомлення було опубліковане в Telegram-каналі глави держави.

"Страшна звістка з Близького Сходу. Сьогодні вранці, після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран), пасажирський літак авіакомпанії Міжнародні авіалінії України зазнав катастрофи і впав недалеко від аеропорту", - написав Президент.

Він також повідомив, що, за попередніми даними, усі пасажири і члени екіпажу загинули.

"Наше посольство уточнює інформацію про обставини трагедії і списки загиблих", - зазначив Зеленський.

Він також висловив співчуття рідним і близьким усіх пасажирів і членів екіпажу.

На борту літака, який в середу, 8 січня, розбився в Ірані, були зареєстровані 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

За даними Flight Radar, український рейс PS752 вилетів sз Тегерана j 4.42 ранку (за київським часом) і перестав передавати дані в 4.44.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення