В Іспанії заборонили "сексистську" рекламу з домогосподарками

 Газета.Ru

В Іспанії заборонили «сексистську рекламу Cillit Bang, засновану на стереотипі, що тільки жінки займаються роботою по будинку. Про це повідомляє The Local.

Відзначається, що в рекламі, по-перше, повністю відсутні чоловіки. По-друге, слоган звучить як «Спробуй це і вирішуй сама», тобто в ньому використовується лише жіночий рід, тоді як використання чоловічого роду передбачало б звернення до обох підлог.

Рішення щодо кампанії прийняла іспанська рада з рекламних стандартів, до якого звернулася асоціація споживачів, що отримала «шквал» скарг, пише видання.

«Ми закликаємо виробників, рекламодавців і ЗМІ раз і назавжди покласти край сексистським стереотипам, які належать минулому і яким немає місця в сучасному суспільстві», – заявили в асоціації. Там зазначили, що рішення ради є величезною перемогою.

У свою чергу, творець Cillit Bang, компанія Reckitt Benckiser стверджує, що реклама не демонструє «образливого» ставлення до жінок і що кампанія дійсно націлена на жіночу аудиторію, яка представляє більшість покупців продукту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення