В Італії розбушувався вулкан: горять ліси, туристи рятуються втечею

 СЕГОДНЯ

В Італії прокинувся вулкан Везувій. У Неаполі, який знаходиться в прямій близькості від вулкана, проводиться масштабна евакуація. Жителям п'яти міських районів, а також туристам довелося майже рятуватися втечею.

Везувій викинув в небо стовп диму і розжареного попелу і підпалив ліс, розташований на його схилах.

Пожежні намагаються перешкодити поширенню вогню, але повністю загасити полум'я у них не виходить: траву і засохлі дерева продовжує підпалювати вулкан.

Тим часом, як пише Corriere della Sera, влада не виключає, що причиною лісових пожеж можуть бути підпали. Так, в 2016 році 200 гектарів лісу згоріли на схилах "без втручання вулкана".

Підйом на Везувій – популярний туристичний маршрут: до позначки 1000 метрів над рівнем моря везе автобус, потім близько 200 метрів треба пройти пішки. Сам кратер не представляє нічого цікавого, але з вершини відкривається приголомшливий вид на Неаполь і затоку.

У 79 році нашої ери виверження Везувію призвело до знищення трьох міст – Помпеї, Геркуланума і Стабія. Провісником виверження став сильний землетрус, описаний в "Анналах" Тацита і "Листах" Плінія-молодшого. Місто Помпеї, як відомо, зараз є музеєм під відкритим небом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення