В Італії створили чохол для багажу, який нейтралізує вибух бомби

 votpusk.ru

Італійська компанія D'Appolonia розробила "антивибуховий" чохол для багажу. Як повідомляє Viaggi Новини, він розміщується в багажному відділенні літака і здатний нейтралізувати вибух бомби, захованої серед речей.

Чохол, що формою нагадує тент, проводиться в Генуї з текстильної тканини і композитних матеріалів, які роблять його стійким до теплових і ударних хвиль, що генеруються в результаті вибуху.

Розробка випускається в трьох варіантах: для багажного відділення літаків з вузьким фюзеляжем (типу Airbus А320) для лайнерів з широким фюзеляжем (747) і для пасажирського салону. Система вже отримала патент і сертифікат Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

Творці відзначили, що розробили прототип такого чохла ще в 1990-х роках, але тоді він був занадто важким і жорстким для того, щоб його можна було встановлювати в літаку.

Раніше 16 листопада лідери країн G20 на саміті в Туреччині домовилися разом працювати над зміцненням авіаційної безпеки по всьому світу.

Питання авіаційної безпеки вийшли на перший план після падіння Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" на Синайському півострові 31 жовтня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення