В Італії знайшли ліки від коронавірусу і вже використовують в лікарнях

В Італії заявили про позитивний результат лікування хворих коронавірусом препаратом проти ревматоїдного артриту.

Про це повідомляє La Repubblica.

Фахівець з інфекційних захворювань в лікарні Котуньо в Неаполі Вінченцо Монтесарчіо розповів, що лікарні почали запитувати у Італійської медичної агенції (AIFA) затвердження такого плану лікування.

За його словами, у вихідні, 14-15 березня, четверо пацієнтів, що поступили в лікарню Котуньо в Неаполі з діагнозом коронавірус, отримували цей препарат.

Це стало наслідком наукового експерименту, протокол якого був схвалений на державному рівні. В цілому вже 11 пацієнтів в Неаполі лікували не за призначенням зазначеним препаратом і результати вражають.

"Чотирьом пацієнтам в реанімації краще. По першому пацієнту ми чекаємо оцінки реаніматолога, перш ніж приступити до його екстубаціі. У трьох з чотирьох пацієнтів, які отримували препарат, починаючи з суботи була отримана чудова відповідь на препарат. Вони не проходили інтенсивну терапію, але були госпіталізовані в досить важкому стані", - поділився Монтесарчіо.

В інших лікарнях також повідомили про позитивний ефект ліків. У медустановах Прато і Козенці кілька пацієнтів, яких лікували таким чином, пішли на поправку.

Експеримент продовжили і в Апулії.

Компанія-виробник видала близько 600 одиниць препарату в різні лікарні країни.

"Ідея народилася, тому що ми використовуємо імунотерапію при пухлинах і лікуємо деякі побічні ефекти за допомогою препарата. Механізм, що лежить в основі розладу COVID-19, дуже схожий на механізм онкологічного лікування. Ми також поговорили з китайськими лікарями, які вже лікували препаратом 21 пацієнта, і у 20 спостерігалося значне поліпшення", - пояснив президент Фонду меланоми Паоло Асьерто.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення