В Ізраїлі почалися випробування вакцини від коронавірусу на людях

У неділю, 1 листопада, в лікарні "Адаса Ейн-Керем" в Єрусалимі почався перший етап випробувань ізраїльської вакцини від коронавірусу на людях. Про це повідомляє newsru.co.il.

Першим піддослідним став 34-річний аспірант Сергій Арель. Волонтер отримав вакцину Brilife, розроблену Інститутом біологічних досліджень імені Вейцмана.

У першому етапі випробувань усього візьмуть участь 80 осіб. Приблизно кожен третій отримає справжню вакцину, інші – плацебо.

Ті, кому буде дано справжню вакцину, увійдуть у контрольну групу, за якою ухвалюватиметься рішення про ефективність і безпеку її застосування.

Напередодні всі добровольці пройшли необхідні обстеження в медичному центрі.

Випробування вакцини триватимуть не менше пів року і складатимуться з кількох етапів. У першому візьмуть участь 80 добровольців у віці від 18 до 55 років, які не мають проблем зі здоров'ям. Вакцинація проводитиметься в медичних центрах "Шиба" й "Адаса". Спочатку вакцину отримають двоє людей. Залежно від їх реакції, далі почнуть отримувати й інші добровольці.

На другому етапі вакцину отримають 960 добровольців старші 18 років. Очікується, що цей етап почнеться в грудні і проходитиме одночасно в декількох лікарнях. На цьому етапі вчені шукатимуть ефективне дозування вакцини і стежитимуть за її безпекою.

На третьому, який, як очікується, почнеться в квітні 2021 року вакцину буде перевірено на 30 тисячах добровольців. Це останній етап випробувань, і в разі його успішного завершення, вакцину може бути схвалено для масового застосування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення