В Японії чоловік навмисно поширював коронавірус

В Японії заражений коронавірусом місцевий житель навмисно порушив режим домашнього карантину і відвідав кілька питних закладів у місті Ґамаґорі префектури Аїті, після чого в одній з працівниць пабу було виявлено COVID-19. Про це повідомляє агентство Кyodo.

За даними місцевої влади, чоловік проживає разом зі своїми батьками, наявність коронавірусу у цій сім'ї було підтверджено 4 березня. В цей же вечір чоловік, імовірно, заявив своїм батькам, що має намір "поширити вірус" і вийшов з дому, незважаючи на запропонований карантин.

Першим він відвідав бар, де провів близько 15 хвилин. Після цього він зайшов у філіппінський паб, де знаходився близько 40 хвилин. Під час свого перебування в пабі чоловік співав у караоке, а також обіймався з дівчиною - працівницею закладу. Агентство підкреслює, що чоловік розповів їй про те, що у нього була виявлена коронавірусна інфекція, після чого керівництво закладу викликало поліцію і медиків.

Через чотири дні у співробітниці пабу піднялася температура. Проведений їй тест підтвердив наявність коронавірусної інфекції. Інформації про те, яке покарання чекає на чоловіка, поки що немає.

Станом на п'ятницю в Японії були підтверджені 1 395 випадків зараження COVID-19. З них 697 осіб - це пасажири і члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, а ще 14 осіб входили до складу груп, які повернулися на батьківщину з Китаю чартерними рейсами. Кількість заражень всередині країни склала 684 людини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення