В Японії стався новий потужний землетрус

 СЕГОДНЯ

Японію продовжують стрясати підземні поштовхи, і на цей раз не пощастило префектурі Ібаракі, яка знаходиться поруч з Токіо, де було зафіксовано землетрус магнітудою 6,3 бала за шкалою Ріхтера, повідомляє японське метеорологічне агентство.

Зазначається, що осередок підземних поштовхів знаходився на глибині 10 кілометрів в префектурі Ібаракі. Крім того, полку немає даних про можливі руйнування і постраждалих. Метеорологи в свою чергу заспокоюють, заявляючи, що загрози цунамі немає.

Магнітуда показує потужність підземних поштовхів, але не дає можливості судити про ступінь їх впливу на об'єкти на поверхні Землі. З цієї причини в Японії ввели власну семибальну шкалу на додаток до міжнародної. Згідно японської системі оцінки, сила нинішнього землетрусу в префектурі Ібаракі склала шість балів, в той час як в Токіо лише три бали.

Варто зазначити, місяць тому в Японії сталися два потужних землетруси за добу. У першому випадку магнітуда підземних поштовхів склала 7,3 бала, була оголошена загроза цунамі заввишки до трьох метрів. На наступний день все в тій же префектурі Фукусіма було зафіксовано підземний поштовх магнітудою 5,7.

Нагадаємо, сьогодні, 28 грудня, близько 1:21 жителі південних районів Одеської області – м Ізмаїл, Рені, Болград, а також в м Одеса – відчули незначні поштовхи землетрусу (протягом 20-30 секунд), приблизно силою 2-3 бали за шкалою Ріхтера. Епіцентр ж землетрусу був в Румунії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення