В Києві затримали кримінального авторитета, причетного до «бурштинової мафії»

У Києві затриманий кримінальний авторитет, який контролював нелегальний видобуток бурштину в Рівненській області, повідомив начальник кримінальної поліції Вадим Троян, якого цитує прес-служба Нацполіції.

«У Києві поліцейські затримали кримінального авторитета на прізвисько “Ушатий”. Він є основним координатором і керівником кримінальної структури, до складу якої входили близько 20 осіб», — зазначив Троян.

Вони об’їжджали райони Рівненщини, розподіляли територію і збирали гроші. «Основним завданнями представників кримінальних угруповань були розподіл території між нелегальними копачами бурштину, а також збір з них грошей і передача коштів організаторів незаконного бізнесу», — додав Троян.

Нагадаємо, у понеділок, 4 липня, заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика затримали за підозрою в організації злочинного угруповання, що займалося незаконним видобутком бурштину в регіоні. Також від роботи відсторонений прокурор області. Як повідомили в Генпрокуратурі, в рамках спецоперації у Рівненській області 300 правоохоронців провели 123 обшуки.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, правоохоронні органи підозрюють в організації злочинного угруповання із незаконного видобутку бурштину в Рівненській області 32 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення