В Крим пішла електрика з материкової України. "Правий сектор" зняв блокаду.

 Главное

Лінія ВЛ 220 кВ Каховська-Титан підключена до електроенергії, передає "Главное" з посиланням на повідомлення прес-служби Херсонської ОДА.

Як повідомив 8 грудня в. о. голови Чаплинської районної державної адміністрації Віталій Спижов, сьогодні, близько 1:15 ночі, за згодою учасників акції енергетичної та продовольчої блокади АР Крим, до електроенергії були підключені лінію ВЛ 220 кВ Каховська-Титан, від якої живиться два району Херсонської області – Каланчацький та Чаплинський.

З моменту знеструмлення ВЛ 220 кВ Каховська-Титан два райони області харчувалися за резервною схемою, яка неодноразово аварійно вимикалася, особливо протягом останнього тижня. Включення лінії - перший крок до повернення нормальної схеми функціонування ПС Каховська, від якої залежить енергозабезпечення значної частини Херсонської та Миколаївської областей.

«Лінію ВЛ 220 кВ Каховська-Титан підключено до живлення електроенергією. Активісти акції, з якими ми постійно ведемо діалог, залишаються на місці, де стався підрив електроопор і охороняють дві інші пошкоджені ЛЕП », - зазначив Віталій Спижов.

Інформацію про підключення лінії ВЛ 220 кВ Каховська-Титан до електромережі підтвердив і керівник Херсонських магістральних електромереж компанії Укренерго Ігор Босько.

Тим часом активісти "Правого сектора" припиняють свою участь в блокаді окупованого Криму. Про це йдеться в заяві організації.

"Підтримавши ініціативу Меджлісу кримськотатарського народу, 20 вересня "Правий сектор" у рамках громадської акції "Кримський Майдан" створив оперативний штаб ПС

Взявши на себе чіткі обов'язки і зону відповідальності, активісти ПС 78 днів дисципліновано, жертовно і віддано виконували обов'язки, покладені на нас керівництвом ПС, координаторами акції та українським народом", — підкреслили в ПС.

"Але остання заява Меджлісу кримськотатарського народу, яка не була погоджена з нами і іншими представниками громадських організацій, добровольчих батальйонів і патріотичних рухів, що входять у штаб "Кримського Майдану" на чолі з Лєнуром Ислямовым, спрямована на поступки як зовнішнім, так і внутрішнім ворогам України", — додають у "Правому секторі".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення