В Криму окупанти викидають кримських татар з дітьми на вулицю

В окупованому Криму дружину заарештованого у "справі українських диверсантів" Андрія Захтея після обшуку ФСБ вигнали з дитиною з квартири.

Про це повідомляють на сайті Кримської правозахисної групи.

Оксана Захтей повідомила, що 7 серпня вранці до неї у винайняту квартиру в місті Саки, де вона мешкала разом з чоловіком і 8-місячною дитиною, увірвалися співробітники ФСБ РФ, провели обшук, вилучили комп'ютери її та її чоловіка, мобільні телефони, сім-карти і документи на автомобіль.

За її словами, силовики пред'явили документ на обшук, в якому зазначалося, що Захтея підозрюють у "входженні в диверсійну групу". Жінка заперечує будь-яку причетність свого чоловіка до диверсійних груп або терористичної діяльності. Захтей, за її словами, здійснював приватні перевезення у власному автомобілі.

Після перегляду відео допиту чоловіка жінка висловила підозру, що його катували і залякували.

Жінка також розповіла, що напередодні обшуку, 6 серпня, ввечері її чоловікові зателефонували, запропонувавши звичайну роботу з розвезення людей. Захтей поїхав за викликом в село недалеко від Красноперекопська. Один раз він подзвонив дружині, сказав, що не зміг виконати замовлення, і після цього на зв'язок не виходив. Після обшуку господиня квартири вигнала жінку з дому.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області, Євгена Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб із Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримали за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

За даними депутата Антона Геращенка, він також є двічі судимим рецидивістом на прізвисько "Зая".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення