В Криму почали відбирати українські паспорти

 Лівий берег

На території анексованого Криму російські прикордонники відбирають паспорти у громадян України. Про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.

Так, у четвер, 10 березня, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" прикордонники Херсонського загону виявили громадянина України, який прямував на материкову частину України.

При собі житель Львівської області замість паспорта мав тільки його ксерокопію. Як з'ясувалося, документ у чоловіка вилучили російські прикордонники. За словами чоловіка, їм не сподобалася категорія печатки на другій віковій фотокартці в паспорті.

"Протримавши чоловіка більш ніж добу, його документ вилучили. Замість паспорта прикордонники ФСБ Росії вручили йому ксерокопію і склали протокол про адміністративне правопорушення", - наголошується в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що такі випадки не поодинокі. Нещодавно російські окупанти вилучили паспорт у громадянки України, яка відвідала окупований півострів. Вони мотивували це тим, що жінка живе на материковій частині України, а прописку має кримську і мусила або зареєструватися за новим місцем, або замінити паспорт на російський.

Також на неї наклали адміністративний штраф, надали відповідну постанову і ксерокопію паспорта.

"В обох ситуаціях громадян України пропустили співробітники Держприкордонслужби на материкову частину України", - зазначили прикордонники.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року Росія зробила всіх жителів Криму своїми громадянами. Щоб відмовитися від російського громадянства, треба було протягом місяця подати відповідну заяву. Тих, хто не подав, автоматично визнали громадянами РФ.

Видані у Криму російські паспорти не визнаються країнами Заходу, в тому числі Євросоюзом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення