В Криму засудили кримськотатарського активіста за участь в проукраїнському мітингу

 Крим.Реалії

У Криму обвинувачуваному у «справі 26 лютого» Таляту Юнусову винесли вирок. Суд засудив його до 3,5 років умовно. Про це повідомив адвокат Джеміль Темішев, передають Крим.Реалії.

У російській прокуратурі Криму також повідомляють про цей вирок Центрального районного суду Сімферополя.

«Встановлено, що засуджений 26 лютого минулого року брав участь у масових заворушеннях під стінами Державної Ради республіки (у той час Верховна Рада), в ході яких сам безпосередньо застосував насильство щодо двох осіб», – йдеться в повідомленні.

Центральний районний суд Сімферополя засідав паралельно з Верховним судом Криму.

Там проходить засідання у справах інших фігурантів «26 лютого» — Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджи, Алі Асанова, Арсена Юнусова і Ескендера Емірвалієва.

В будівлі Верховного суду Криму зібралося кілька десятків людей, але пострапити безпосередньо на засідання змогли не всі.

Фігуранти справи обвинувачуються російськими слідчими в участі у «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли півтора року тому біля кримського парламенту в результаті багатотисячного мітингу за участю прихильників територіальної цілісності України з одного боку і активістів партії «Русское единство» – з іншого.

В момент проведення мітингу Крим ще не був окупований Росією.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення