В Литві готуються до вторгнення "зелених чоловічків"

 Апостроф

У Литві співробітники силових відомств проводять навчання з відбиття атаки зелених чоловічків на держкордоні.

Легенда навчань полягає в тому, що сили недружньої Литві держави Удія перетнули кордон і планують зайняти прикордонну заставу та комісаріат поліції Шальчінінкай.

"Імітувалося вторгнення зелених чоловічків на територію Литви, висадка з поїзда", - розповів міністр внутрішніх справ Эймутіс Місюнас.

Кількість силовиків, які брали участь у навчаннях, не розголошується. За словами міністра, мета навчань полягала в тому, щоб подивитися на готовність литовських спецслужб реагувати на позаштатні ситуації. Рядові співробітники не знали про те, що беруть участь у штучно створеній ситуації.

За повідомленням Центру загальною допомоги, жителі під час навчань дзвонили фахівцям.

"Деякі обурювалися, що кудись не можуть проїхати. Інші запитували про те, що відбувається", - повідомила прес-секретар відомства.

Також повідомляється, що система внутрішніх справ Литви стурбована гібридними погрозами після анексії Криму РФ в 2014 році. Саме російських військових, які брали участь у тих подіях назвали "зеленими чоловічками". Однак міністр офіційно не підтвердив, що силовики готувалися протистояти саме диверсантам з РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення