В Маріуполі заарештовано директора туристичної компанії, який підозрюється у торгівлі людьми

 МВС

Чоловік налагодив канал відправки жінок до Республіки Греції для подальшої сексуальної експлуатації. Зловмисник отримував близько тисячі євро за кожну завербовану дівчину. Під час затримання правоохоронці вилучили у нього клієнтську базу з документами на осіб, яких готували для «працевлаштування» до іноземних будинків розпусти.

Слідчим управлінням Національної поліції в Донецькій області розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), в рамках якого задокументована діяльність жителя м. Маріуполя, що налагодив канал поставки українських жінок до Республіки Греції.

Документування діяльності зловмисника проводилось спільно зі Службою безпеки України.

Три місяці тому оперативники отримали інформацію про те, що 41-річний адвокат, житель м. Маріуполя та директор однієї з місцевих туристичних компаній, шукає молодих жінок, яким пропонує зайнятись проституцією за межами країни. Чоловік обіцяв жертвам гідні умови праці та зарплатню від 200 євро за 8-годинну зміну. Агітацію зловмисник проводив серед безробітних дівчат, користуючись їх важким матеріальним становищем.

Як розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області – начальник слідчого управління полковник поліції Віталій Невгад, вербувальник брав на себе всі витрати з оформлення документів, проїзду, а в разі необхідності особисто супроводжував клієнток до Греції. На місці призначення їх зустрічала спільниця фігуранта, яка забезпечувала подальшу сексуальну експлуатацію українських дівчат.У вересні цього року зловмисник завербував чергову маріупольчанку. Довго вмовляти 27-річну жінку не довелось.

З 6-річною донькою на руках, вона не мала ані власного житла, ані рідних, ані роботи. Дівчина погодилась виїхати за межі країни на півроку. В офісі туристичної компанії зловмисник отримав згоду жертви та почав оформлення документів.

Увесь цей час правоохоронці документували діяльність торговця людьми й планували операцію з його затримання.12 листопада 2015 року адвокат був затриманий. Правоохоронці провели ряд обшуків у приміщенні туристичної компанії, через яку зловмисник оформлював відправку дівчат, в його автомобілі та за місцем мешкання.

Вилучено печатки, документи й банківські картки, за допомогою яких фігурант організовував нелегальні тури для завербованих молодих жінок.13 листопада затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Сьогодні Жовтневим районним судом м. Маріуполя відносно підозрюваного обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 413 тисяч гривень. Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до відправки живого товару за кордон та кількість потерпілих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення