В ОБСЄ озвучили втрати серед мирного населення на Донбасі з початку року

 СЕГОДНЯ

З початку поточного року в результаті бойових дій на Донбасі постраждали 345 цивільних осіб, з них 62 – загинули. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"За період з 24 липня по 8 серпня 3 цивільні осіб загинули, ще 10 – отримали поранення. Це збільшило загальну кількість підтверджених місією жертв серед мирного населення за поточний рік – до 345 осіб, 62 з них – зі смертельним результатом", – йдеться в звіті.

У документі СММ ОБСЄ вказує також на триваючі випадки обмеження свободи пересування патрулів місії.

"Крім обмежень, пов'язаних з непроведенням сторонами робіт з розмінування, доступу патрулів СММ неодноразово перешкоджали, особливо в непідконтрольних уряду районах в південній частині Донецької області. Зокрема, з 24 липня по 8 серпня озброєні члени так званої "ДНР" 10 разів не пропустили патрулі СММ на схід від контрольного пункту в'їзду-виїзду в Верхньошироківському", – наголошується в звіті.

Нагадаємо, 10 серпня бойовики т.зв. "ДНР" обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ. В Організації відзначили, що на місці інциденту були присутні представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), однак це не сприяло безпеки.

Крім того, патруль ОБСЄ, який прибув в Пікузи, був затриманий бойовиками, які погрожували конфіскувати відео з безпілотника, що, як заявили в місії, є порушенням Мінських угод.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення