В Одесі активісти прийшли на пляж з кувалдами

 СЕГОДНЯ

Одеські активісти в суботу прийшли з кувалдами на один з міських пляжів, назвавши це "громадською інспекцією на предмет порушення вимог водного кодексу". Їх обурила поява металевих конструкцій прямо на піску біля ресторану на пляжі Отрада.

Вони побоювалися, що орендарі хочуть спорудити там бетонний фундамент для капітального будівництва.

"Бізнесмени, які захоплюють одеське узбережжя, незаконно встановлюють на піску "тимчасові" комерційні конструкції, оформлені при цьому як берегоукріплювальні споруди", – пояснили свої побоювання в громадській організації "Вуличний фронт".

Втім, зносити конструкції активісти не стали: до них вийшли представники ресторану і показали відповідний дозвіл від чиновників.

"Це не капітальне будівництво, а роботи з відновлення настилу, встановлення душових і роздягалень, навісів від сонця, пандуса для людей з обмеженими можливостями", – заявили представники закладу.

В облуправлінні поліції повідомили, що після розмови "сторони розійшлися". Проте активісти пообіцяли продовжити звільняти пляжі від незаконних споруд.

Як повідомлялося, в Одесі активісти захопили готель. Люди проникли в будівлю готелю "Велика Московська" на вул. Дерибасівській, яке є пам'яткою архітектури і вже більше п'яти років закрито. На балконах вони вивісили плакати з написами: "Це власність одеситів" і "Відкрито для людей".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення