В Одесі благодійний фонд викрили на схемі ввезення "гуманітарної допомоги"

Правоохоронці викрили благодійний фонд на схемі ухилення від сплати податків шляхом ввезення в Україну товарів під виглядом гуманітарної допомоги в Одесі. Про це повідомили в прес-службі ДФСУ.

Встановлено, що один з благодійних фондів здійснював ввезення на територію України одягу та взуття під виглядом гуманітарної допомоги без сплати митних платежів та ПДВ. У подальшому вказані товари перевозилися як гуманітарна допомога в Одеську область і реалізовувалися в мережах магазинів роздрібної торгівлі населенню за готівкові кошти як товар "секонд-хенд". При цьому зазначені операції не відображаються у податковій та бухгалтерській звітності організації.

В результаті таких протиправних дій державному бюджету України завдано значної шкоди у вигляді ненадходження податків в особливо великих розмірах.

При проведенні семи санкціонованих обшуків в місцях зберігання і реалізації товару виявлені і вилучені чорнові документи бухгалтерського та податкового обліку, 300 тисяч гривень готівкою і товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю майже 51 тисяча гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення