В Одесі чоловік півтора місяці хворіє на коронавірус (відео)

 Канал 112

Одесит Максим Головкін став "найдовше хворою" коронавірусом людиною в Україні, після того, як півтора місяці тому повернувся зі США й звернувся до інфекційної лікарні з появою характерних симптомів.

25-річний українець перебуває на самоізоляції через позитивний тест на COVID-19 і трьох повторних підтверджень протягом цього часу.

За словами Максима, його перший експрес-тест показав, що у нього немає хвороби, і тільки через декілька днів київська лабораторія підтвердила факт зараження. Крайній – четвертий тест – було зроблено 18-го квітня, а наступний ПЛР-тест йому мають провести 28 квітня. Однак він зазначив, що лікарям доводиться дзвонити і нагадувати за декілька днів про необхідність їх робити, інакше можуть забути.

Крім цього, одесит каже, що місцеві лікарі розводять руками та пробують зрозуміти зі своїми колегами в Києві, що робити, однак нічого не обіцяють.

"Нічого не сказали. Сидіть вдома. До мене ніхто не приїжджає, крім мобільних бригад, які роблять тести", – підкреслює він.

Максим додає, що сидить вдома на самоізоляції зі своєю мамою і дівчиною, яким медики, вирішили не робити тести для виявлення коронавірусу.

"Підхід у медиків такий, що раз вони не були за кордоном і почуваються не дуже погано, поки у них не буде температури 38 градусів – тести робити не будуть", – розповів він.

Тоді як у самого хлопця характерні симптоми COVID-19 знову з'явилися тиждень тому: маленький кашель, нежить, чхання, біль у горлі, але температури не було. Після того, як тести показали у нього COVID-19, медики госпіталізацію і лікування не пропонували, а тільки відправили на самоізоляцію.

"Пройшла пневмонія, залишився фіброз... За кордоном така ж історія. Я телефоную своєму лікарю в Штатах, він сказав, що з'являються такі випадки, коли у людини проходять симптоми, але потім вони поновлюються. Вони кажуть, що все більше і більше у них досліджень людей, які можуть заразитися по 2-3 рази", – додає Максим.

Водночас варто зауважити, що раніше історія з хворим на коронавірус одеситом викликала гучний скандал. Адже місцеві чиновники дорікали Головкіну в тому, що хлопець самовільно покинув лікарню. Хоча сам пацієнт пояснив, що нічого не порушував, носив маску і самоізолювалося.

Нагадаємо, станом на п'ятницю, 24 квітня, в Україні офіційно підтвердилися 7 647 випадків зараження коронавірусом COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення