В Одесі митники вилучили партію кокаїну на 12 млн доларів (відео)

Одеські митники на пункті пропуску в Старокозачому вилучили 54 кг кокаїну. Вартість вилученого на "чорному ринку" оцінюється в понад 12 млн доларів. Про це повідомляється на сторінці Одеської митниці у Facebook.

"В ніч, коли за традицією Святий Миколай розносить подарунки чемним дітям, контрабандисти позбулися 54 кг кокаїну. У пункті пропуску "Старокозаче - Тудора". Саме тут під час спільного огляду у технологічних отворах з боку холодильного агрегату було виявлено 46 пакунків, загорнутих у сріблясту пластикову плівку, загальною вагою 54 кг", - йдеться в повідомлені митників.

За словами заступника начальника Одеської митниці Дениса Пудрика операція проводилася спільно з представниками УСБУ в Одеській області та прикордонниками під процесуальним керівництвом Одеської прокуратури.

"Наркотики знаходилися у контейнері з бананами, який прибув з Південної Америки та прямував транзитом до Республіки Молдова з подальшим переміщенням до Європи", - повідомив РБК-Україна Денис Пудрик.

Експрес-тест на місці підтвердив, що це кокаїн. На наркотик також спрацювала службова собака митників.

"Вартість вилученого наркотику за цінами "чорного ринку" становить 12 мільйонів доларів США", - додав Денис Пудрик.

Наразі тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за статтею 305 Кримінального кодексу України.

В цілому ж, протягом останніх місяців одеськими митниками із тіньового наркообігу вилучено 350 кг кокаїну та 750 кг каптагону.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення