В Одесі на хабарі впіймали лікаря кримінально-виконавчої служби

 СЕГОДНЯ

В Одесі співробітники Служби безпеки України викрили в систематичних хабарах лікаря Державної кримінально-виконавчої служби в місцевому СІЗО. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Як з'ясувалося, лікар медичної частини пенітенціарної установи налагодив механізм отримання хабарів від заарештованих. За ці гроші він сприяв пом'якшенню умов їх перебування в СІЗО за допомогою переведення їх в медичні корпуси. Залежно від фінансового становища і тяжкості злочинів вартість "послуг" чоловіка стартувала від 500 доларів США.

Зловмисника затримали поруч зі слідчим ізолятором при отриманні хабара від родича одного з ув'язнених.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу", - розповіли в СБУ.

Раніше ми писали про те, що в Україні зросла кількість хабарів. У міжнародній антикорупційній організації Transparency International тільки зазначили, що Україна піднялася на 10 позицій в рейтингу сприйняття корупції, поліпшивши свої позиції за підсумками 2018 року в порівнянні з 2017-м на 10 позицій. Водночас в організації не дуже задоволені тим, як Україна виконала їх рекомендації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення