В Одесі патрульний підстрелив чоловіка

 СЕГОДНЯ

В патрульній поліції Одеси ведеться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень: коп нібито вистрілив зі своєї особистої зброї в чоловіка з ножем. Про це кореспонденту "Сегодня" розповіли джерела в правоохоронних органах.

Як розповіло джерело, на початку червня патрульним надійшов виклик про те, що група агресивних молодиків бешкетує на вулиці.

Приїхавши на місце, правоохоронці побачили близько семи п'яних чоловіків, що розкидають покришки на вулиці. Вони спробували заговорити з бешкетниками, однак ті, відзначило джерело, відразу ж почали конфлікт.

"Один з патрульних дістав балончик, але він був чи то прострочений, то чи бракований, не подіяв. Це тільки розлютило натовп, і вони збили співробітника з ніг на підлогу, другий поліцейський кинувся викликати підмогу. Коли збитий з ніг коп поліз за пістолетом, натовп спробував відібрати його і порвав кобуру", – поділилося джерело.

За його словами, через кілька хвилин на місце події приїхали патрульні з групи швидкого реагування. Однак бешкетники забігли в будинок і закрилися в одній з квартир.

Потім звідти нібито долинув крик жінки і патрульні вибили двері.

"Всіх поклали обличчям у підлогу. Але один з них встиг схопитися за ніж і почав погрожувати їм. Патрульний з групи швидкого реагування дістав свій особистий пістолет і вистрілив. Ніхто не став ризикувати, чоловік міг поранити їх, а вогнестріл патрульні застосовувати не стали", – уточнило джерело.

Як розповіли кореспонденту "Сегодня" в прес-службі облпрокуратури, за заявою громадянки розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

"Зараз перевіряється інформація, викладена в зверненні щодо можливого застосування поліцейськими зброї і інформація про нанесення тілесних ушкоджень. Також слідчими прокуратури доручено проведення службового розслідування Управлінню внутрішньої безпеки поліції в Одеській області", – розповіла прес-секретар обласної прокуратури Інна Верба.

Прес-секретар патрульної поліції Одеси Алла Марченко підтвердила інформацію про те, що зараз ведеться службова перевірка. За словами Марченко, всі деталі інциденту будуть відомі після її закінчення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення