В Одесі переселенці зайняли аварійний будинок. Поліція відкрила справу

 СЕГОДНЯ

Близько сотні переселенців зайняли покинуту будівлю в центрі міста. Їжу готують на вулиці. Сплять на дерев'яних піддонах

Юрій Філімоненко переїхав до Одеси два роки тому. Його будинок у Донецькій області зруйнував снаряд. Весь цей час чекав поки держава виділить йому житло. Чи не дочекався і разом з іншими переселенцями зайняв аварійну будівлю в центрі міста, передає «Сегодня».

«Дай бог домогтися чогось, ми будемо і платити, і ремонти робити за свої, щось придумаємо, головне дах над головою. Поштовх щоб був», — говорить Юрій.

Зі ста чоловік кожна третя дитина. Ольга — вдова з п’ятьма малюками. Каже, грошей щоб платити за квартиру немає.

«Я живу на соцдопомогу, у мене немає грошей знімати квартиру, відривати від своїх дітей, у мене маленька дитина, у мене дитині один рік, я не можу працювати», — говорить переселенка з Донецька Ольга Лопкіна.

Останні кілька років через аварійний стан будинок був порожній. Води і електрики тут немає. Переселенці впевнені, що будівлю готують до продажу, в декількох кімнатах зробили ремонт.

«Нам говорили, що в Одесі житла немає, ми зараз довели зворотнє. Про цей будинок знають вже давно і протягом двох років нами і іншими діячами озвучувалась ця адреса, стоїть питання — чому будівля не використовується за цільовим її призначенням», — говорить переселенка з Донецької області Софія Маркіна.

У комунальному підприємстві, на балансі якого знаходиться будинок, запевняють, що будова аварійна, а її захоплення незаконне.

«Це комунальна власність, і існує законна процедура передачі майнових прав або продажу, або передачі її в оренду», — розповідає заступник начальника комунального підприємства «Облтрансбуд» Василь Снітко.

В даному випадку ніякої процедури дотримано не було.

В цьому будинку на площі понад 500 метрів зможуть розміститися 200 осіб. Вимушені переселенці заявляють, що будуть жити тут поки їм не нададуть інше житло. Тим часом в поліції відкрито кримінальне провадження за фактом самоправства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення