В Одесі трьох чиновників митниці затримали на хабарі

Трьох посадових осіб митних постів Одеської митниці викрили на отриманні хабара. Про це повідомляє Офіс генпрокурора в п'ятницю, 17 липня.

За даними слідства, заступник начальника одного з відділів митного оформлення, діючи за попередньою змовою з в. о. начальника митного поста "Одеса" Одеської митниці, використовуючи своє службове становище, організували незаконну схему із вимагання й отримання неправомірної вигоди від суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють імпорт вантажів транспортом морського сполучення. Вони систематично отримували хабарі за безперешкодний пропуск і прискорення митного оформлення.

Посадових осіб затримані при отриманні 2100 доларів США неправомірної вигоди від бізнесмена за безперешкодне митне оформлення контейнерів з вантажем.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що начальник митного поста "Кучурган" Одеської митниці, організував аналогічну незаконну схему поборів від фізичних осіб за розмитнення транспортних засобів.

Правоохоронці затримали його згідно зі ст. 208 КПК України після отримання 1800 доларів США неправомірної вигоди від особи за безперешкодне митне оформлення п'яти транспортних засобів.

Вирішуються питання повідомлення затриманим про підозру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення