В Одесі від кору померла чотирирічна дитина

 СЕГОДНЯ

В Одесі померла чотирирічна дитина, яка захворіла на кір і отримала ускладнення від захворювання. За її життя довго боролися лікарі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак.

"Непоміченою залишилася набагато важливіша і жахливіша подія, про небезпеку якої попереджаємо не перший місяць. В Одесі захворіла на кір і померла від ускладнень (тяжкої пневмонії) маленька чотирирічна дитина. Медики до останнього боролися за життя, проте врятувати її не вдалося. Захворюваність на кір зростає. Але хворобі можна запобігти – вакцинація – єдиний надійний і безпечний засіб профілактики. І вакцина є в достатній кількості", – написала Оксана Сивак.

За її словами, дитина не мала жодного щеплення від кору.

Вона нагадала, що цього року кір вже зареєстрований в більшості регіонів України і, якщо не змінити ситуацію, фахівці прогнозують збільшення хворих після повернення дітей до шкіл і дитячих садків.

"Чому ми захищаємо своє майно, шукаємо антивіруси, щоб не втратити інформацію, але нехтуємо можливістю захистити своїх дітей – питання, кожен батько повинен поставити собі", – підсумувала Сивак.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення