В Одесі викрили вимагачів: створювали кредитну легенду і погрожували вбивством

 СЕГОДНЯ

В Одесі викрили угруповання з чотирьох осіб, яке "спеціалізувалося" на вимаганні грошей – зловмисники вигадали неіснуючий борг, а потім, вимагаючи його повернути, били жертву і погрожували вбивством.

Як повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в своєму Facebook, затримання підозрюваних було проведено співробітниками обласної прокуратури спільно зі слідчими і оперативниками Управління стратегічних розслідувань і бійцями батальйону поліції особливого призначення.

"Для досягнення злочинної мети угруповання спочатку реалізувало кредитну легенду з нібито появою боргу, а потім за його повернення побило та погрожувало вбивством своїй жертві. Від їх протиправних дій постраждав житель Одеси, з якого практично "вибивали" 10 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Наразі фігурантам розслідування повідомили про підозру. Одним із затриманих виявився раніше судимий за участь в озброєній банді чоловік, який відбув термін ув'язнення, але так і не став на шлях виправлення.

Зараз правоохоронці з'ясовують причетність затриманих до інших злочинів. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення