В Одесі зіграють екстремальний спектакль на висоті 10 метрів над землею

 Думская

В Одесі готують наймасштабнішу екстремальну театральну постановку під відкритим небом. Спеціально сконструйовані декорації-клітини-мости 10 метрів у висоту біля мальовничого ставка, ходулі і символічні сонця. В таких умовах репетирують професійні актори і аматори, які вперше грають на одній сцені.

Режисер київського театру «Парадигмариум» Олександр Журавель взявся за амбітну мету – поставити за два тижні з незнайомими людьми екстремальне вуличне дійство «Être-jeté-là».

Вуличне дійство презентують 2 серпня о 22:00 на грандіозне відкриття незалежного фестивалю театральних експериментів «Молоко» біля Одеського культурного центру на Василя Стуса, 2/Б.

«Être-jeté-là» — це завершення масштабної театральній трилогії, яка з 2014-го року розгортається на вулицях Одеси. У 2014-му році вона почалася з «Манкуртів», а в 2015-му втілилася в «ROOD».

За задумом режисера, «Être-jeté-là» – це історія дівчинки, яка опинилася на смітнику. Її спогади – обривки сцен дитячих витівок: гра, сміх, прості правила. Крізь запаморочення вона чула крик, відчувала удари. Йшли роки і «вулиця» перетворила її в бійця на прізвисько Litter, який не знає страху і жалю. Першою нападала і першої зникала в горах сміття, немов привид. Спосіб життя і строгі правила привернули до неї людей, і вона створила банду «Dice». Правило життя: хочеш жити — нападай першим!

Граючи за правилами, що не помітили, як почали війну, яка оточила все, крім маленького «острова» — міста дитинства Litter. Всі сили кинуті на придушення протистояння. Побачене з барикад привело нападників в жах — опір чинила група дітей...

Масштабне театральне дійство відкриє дев'ятий міжнародний фестиваль театральних експериментів «Молоко». Це єдиний недержавний театральний фестиваль, призовий фонд якого становить – 35 тисяч гривень, а з володарем гран-прі підписують контракт на рік. У цьому році на участь у фестивалі претендували понад 50 незалежних та державних театрів з України, Білорусії, Великобританії, Італії, Росії та Ізраїлю.

До участі відібрали найбільш гостросоціальні постановки, прем'єра яких відбулася не раніше 2015-го року. Так, в 20:00 2 серпня, напередодні вуличної вистави покажуть виставу гран-прі минулого року – «Кастинг» у виконанні Івано-Франківського театру ім. Франка. П'єса являє собою цитатную компіляцію відомих творів Жванецького, Пєлєвіна, Грекова і Муравицького.

Також учасників фестивалю чекають майстер-класи та тематичні вечірки. Фестиваль традиційно розгортається на сцені Одеського культурного центру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення