В Одеські області поліція виставила кордони через африканську чуму

В Ананьївському районі Одеської області через АЧС виставили поліцейські пости. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Одеської області.

“З метою локалізації та ліквідації захворювання, керівництво Ананьївського відділу поліції виставило навколо вогнища захворювання три поліцейських поста”, — пояснили в поліції.

Раніше в Ананьївський відділ поліції надійшла інформація про смерть 35 свиней в двох фермерських господарствах в с. Кохівка і с. Шелехово.

За попередніми висновками ветеринарів, причиною смерті став вірус АЧС.

Працівники Ананьївського відділу поліції забезпечують охорону громадського порядку шляхом встановлення трьох блок-постів: на трасі “Ананьїв-Троїцьке” в районі с. Шелехово, на кордоні с. Кохівка — с. Велікобоярка Ананьївського району та с. Кохівка — с. Шайтанка Любашівського району.

Нагадаємо, Асоціація тваринників України вимагає прийняти державну програму боротьби з АЧС.

“Ігнорування важливості проблеми АЧС для українського тваринництва призвело до тих невтішних наслідків, які ми маємо на сьогоднішній день. Треба діяти дуже швидко. Подолання АЧС вимагає злагоджених дій та чіткої стратегії боротьби. Ми вже пропонуємо чітку „дорожню карту“ дій, яка об’єднає зусилля науки, держави, бізнесу та всіх зацікавлених сторін. Тільки спільними зусиллями ми можемо подолати АЧС і дати можливість розвиватися українському тваринництву”, — зазначила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

За твердженням Асоціації, від того, чи зможе держава подолати АЧС, чи ні, напряму залежить збереження та подальший розвиток тваринництва в Україні. Небезпечна хвороба вже стала причиною практично повного закриття експорту свинини та зменшення кількості робочих місць. А загальні збитки економіки перевищують 1,1 млрд гривень. У 2017 році прогнозовані збитки можуть сягнути більше 441 млн гривень.

Також нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, бездіяльність Держпродспоживслужби в питаннях боротьби з АЧС в Україні призвела до зниження експортного ринку вітчизняної свинини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення