В Одеській області командир катера Скадовськ піде під суд

В Одеській області судитимуть командира артилерійського катера Скадовськ. До суду направлено обвинувальний висновок стосовно військовослужбовця Військово-Морських Сил ЗС України за фактами порушення правил кораблеводіння і недбалого ставлення до військової служби, повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону України.

"Військовослужбовець звинувачується в тому, що в липні 2017 року, під час підготовки та участі в українсько-американських навчаннях Сі Бриз-2017, точно знаючи про непідготовленість артилерійського катера Скадовськ до виходу в море, прийняв рішення знятися зі швартового причалу і... вийшов з пункту постійної дислокації військової частини в морі, здійснивши перехід в район проведення навчань, для виконання заходів згідно з планом", - йдеться в повідомленні.

Слідчі стверджують, що під час маневрування на річці Дунай командир судна не оцінив ризики, припустився помилки і сів на мілину. В результаті державі було завдано збитків на суму 1 млн 350 тис. гривень.

Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону висунула позовну заяву про стягнення з обвинуваченого зазначеної суми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення