В окупованому Криму "правоохоронці" проводять одночасно близько 25-ти обшуків

 УНН

Представники "правоохоронних органів" в тимчасово окупованому Криму проводять одночасно близько 25-ти обшуків у будинках кримських татар. За цим фактом вже відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

"Сьогодні, 27.03.2019, за попередньою інформацією, представники так званих "правоохоронних органів" на тимчасово окупованій території півострова Крим проводять близько 25-ти одночасних обшуків у домоволодіннях кримських татар", - йдеться в повідомленні.

За цими фактами органами правопорядку автономії розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 162 КК України – порушення недоторканості житла.

Крім того, як зазначили у відомстві, у випадку підтвердження інформації про затримання осіб, які стали очевидцями незаконних обшуків та відмовлялися виконувати незаконні вимоги "силовиків", діям "правоохоронців" "буде надана відповідна правова оцінка".

За словами заступника прокурора АР Крим Ігоря Поночовного, обшуки спрямовані на залякування населення.

"Незаконні обшуки на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя у громадян, які займають проукраїнську позицію є широкомасштабними, систематичними та не мають нічого спільного з правоохоронною діяльністю, оскільки спрямовані виключно на залякування населення та створення нестерпних умов для проживання громадян України, які не підтримують окупацію півострову,” – прокоментував Поночовний.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення