В окупованому Криму руйнується пам’ятка, занесена до списку ЮНЕСКО

 Cursorinfo

Генуезька фортеця у Судаку зазнала руйнувань, повідомив Міністр культури В’ячеслав Кириленко в своїй передачі «Про культуру» в ефірі першого каналу Українського радіо.

«Хочу повідомити про черговий злочин окупаційної влади в Криму, яка, абсолютно не доглядаючи за пам’ятками, які належать Україні і є об’єктами ЮНЕСКО, призводить до їх руйнування. Кілька днів тому одна з башт Судакської фортеці, побудованої генуезцями наприкінці XIV століття, була зруйнована від того, що останні півтора роки окупаційна влада не приділяє жодної уваги реставрації пам’яток та протиаварійним роботам. В результаті цей об’єкт, занесений до попереднього списку ЮНЕСКО, зазнав ушкоджень, які невідомо навіть, чи вдасться відновити, коли українська влада повернеться до Криму».

З цього приводу Мінкульт і пам’яткоохоронна громадськість складе відповідний лист до штаб-квартири ЮНЕСКО у Парижі з проханням звернути увагу на неприпустиму ситуацію із збереженням пам’яток на тимчасово окупованій території Криму, заявив міністр.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення