В оновленому театрі на Подолі, який спаплюжив Андріївський узвіз, продаватимуть каву "Рошен"

 Главком

В новій будівлі Театру на Подолі буде більше глядацьких місць і більша сцена. А ще - продаватимуть каву «Рошен». Про це повідомив художній керівник театру Віталій Малахов, пише видання Главком з посиланням на УНН.

Він також розповів, що компанія «Рошен», яка є меценатом реконструкції, не претендуватиме на розміщення магазину в будівлі театру.

«У договорі чітко прописано, що по завершенню будівництва «Рошен» не претендує на жодний квадратний метр», - сказав Малахов.

Він наголосив, що Театр на Подолі буде передано на баланс міста.

«Тут буде невеликий магазин з книгами, невеликий буфет, реклама, продаватимуться квитки, стоятимуть столи для того, щоб можна було випити каву «Рошен», - уточнив Малахов.

Зазначимо, що інформація щодо торгівельної марки кави відрізняється на обох інформаційних порталах. Тож не виключено, що журналісти невдало пожартували.

Художній керівник театру також розповів, що за початковим проектом реставрації, Театр на Подолі мав бути вищим на два метри.

«Старий проект був вищий майже на 2 метри більшим. І коли зараз кажуть що він закриває частину гору, так він став нижчим, ніж планувався», — сказав Малахов.

Він додав, що висота театру розрахована на те, щоб у ньому змогли працювати європейські театральні трупи. Малахов зазначив, що раніше планувалася реставрація театру за проектом 2006 року, однак у 2015 році знайшовся меценат, і реставрація почалася за новим проектом. За його словами, чорного кольору на фасаді будівлі «було стільки ж як зараз, але він був закритий якоюсь ліпниною».

«Нами з меценатом була дана вказівку архітектора, що театр мав поєднуватися і виділятися з архітектурою вулиці», — сказав Малахов, додавши, що більшість побажань архітектор Олег Дроздов виконав.

Як відомо, сьогодні на Подолі в Києві відкрили фасад нової будівлі театру, реконструкція якого викликала великий резонанс.

Головний архітектор Києва заявив, що проект Театру на Подолі відкорегують.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення