В ООН оголосили прізвища генералів, винних у знищенні цивільного населення Сирії

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер на вчорашньому засіданні Ради Безпеки ООН оголосила поіменний перелік військового командування, яке було задіяне у військових операціях урядових збройних сил Сирії, які знищують цивільне населення останні п'ять років.

«Сьогодні я хотіла б уточнити деякі імена тих, хто з 2011 року бере участь у вбивствах і пораненнях цивільного населення шляхом повітряних і наземних військових ударів сирійських урядових сил у містах, житлових кварталах і цивільній інфраструктурі. Сполучені Штати не дадуть тим, хто командував підрозділами, залученими в цих атаках, анонімно сховатися за ширмою режиму Асада», - заявила Пауер.

Американським дипломатом були названі кілька прізвищ із списку сирійського командування причетного до нанесення ударів. Прозвучали імена генерал-майора Адіб Саламеха, бригадного генерала Аднан Абуд Хильве, генерал-майора Джаудата Сальби Маваси, полковника Сухани Хассана, генерал-майора Тахира Хамід Халіла і декількох інших.

Пауер не забула згадати і про втручання РФ у сирійський конфлікт: «Безжалісним атак Росії і режиму Асада потрібно покласти край. А ті, хто стоїть за цими нападами, повинні знати, що ми і міжнародне співтовариство спостерігаємо за їх діями, документуємо їх зловживання, а в один прекрасний день вони будуть притягнуті до відповідальності», - додала дипломат.

Представник США при ООН переконана, що, як і Мілошевіч, Чарльз Тейлор і незліченні військові злочинці перед ними, ці люди відчувають безкарність, але сьогоднішні звірства добре документовані і це допоможе їм не уникнути правосуддя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення