У парку відпочинку Запоріжжя загинула дитина (відео)

В адміністрації парку "Дубовий гай" в Запоріжжі назвали загибель 8-річної дівчинки на дитячому майданчику "трагічним збігом обставин".

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Трагедія сталася 8 березня. На дівчинку впала дерев'яна скульптура вагою майже 150 кілограмів. Постраждалу з численними переломами і черепно-мозковою травмою доставили в реанімацію. Медики добу боролися за її життя, однак дівчинка померла не приходячи до тями.

Як повідомляється, майданчик дерев'яних скульптур в популярному у жителів міста парку створювали сім років тому художники зі всієї України. "Маша і Ведмідь" - саме ця скульптурна композиція вагою майже півтори сотні кілограмів звалилася на дитину. Після трагічного випадку керівництво парку за кілька годин демонтувало всі скульптури.

Керівництво парку запевняє - незважаючи на попереджувальні написи, малеча постійно вилазила на скульптури. Батьки підтверджують - діти дійсно дуже любили гуляти серед знайомих персонажів.

"Так! Ми раніше теж фотографувалися, принаймні в минулому році точно стояв, ведмідь стояв", - кажуть місцеві, а також запевняють, що фігури не були прикріплені і молодь постійно їх переставляла.

У парку в свою чергу стверджують, що всі фігури нібито були закріплені. Ведмідь, який впав на дитину, за словами керівництва, почав хитатися кілька днів тому, і працівники демонтували композицію. Поклали поряд з майданчиком, щоб згодом вивезти на склад, але не встигли. Припускають, хтось із відпочиваючих вирішив повернути скульптуру на місце.

Те, що сталося, керівництво Дубовки вважає "трагічним збігом обставин" і "нещасним випадком".

"У нас є відео за всі ці дні, і там видно, що якась група з 5-6 чоловік цю статую поставила грубо кажучи на попа. Дві дівчинки побігли, одна стрибнула на дерево, а друга полізла по цій статуї", - говорить директор КП "Дубовий Гай" Олег Комаренко.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості та за статтею "вбивство". Скульптурну композицію як речовий доказ забрали до відділку. Як з'ясувалося, жодна з важких фігур навіть не перебувала на балансі парку і хто повинен відповідати за їх стан ще треба з'ясовувати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення