В рамках судової реформи в Україні звільнять 1800 суддів

 Лига.Новости

Після внесення змін до Конституції в частині правосуддя будуть звільнені 1800 суддів, а на відкриті вакансії буде оголошено конкурс. Про це заявив міністр юстиції України, повідомляє "ЛІГА.нет".

"800 суддів, призначених на протязі останніх п'яти років, у тому числі Януковичем, повинні бути відправлені парламентом "на волю" і ми повинні відкрити 800 вакансій на посади суддів місцевих судів", - сказав він.

Петренко додав, що робоча група, яка розробляла зміни в закон про судоустрій, прийняла до уваги ініціативу Мін'юсту про збільшення кількості суддів, які підлягають звільненню.

"Мова йде вже не про 800, а про 1800 суддів, які призначалися на п'ятирічний термін. Суть законодавчих змін, які зараз пропонуються, полягає в тому, що ті судді не можуть бути призначені на достроковий період, а за нововиявленими вакансіях буде проведено конкурс", - заявив Петренко.

Таким чином, за словами міністра, після звільнення 1800 суддів судова система буде оновлена на 30%.

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада України попередньо схвалила оновлений законопроект №3524 "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)". Відповідне рішення підтримали 244 народних депутатів.

Очікується, що судова реформа буде передбачати повне перезавантаження існуючої судової системи, створивши триланкову систему судів. Згідно до цієї системи, левову частку справ будуть розглядати місцеві суди. Другою ланкою визначені апеляційні суди, третьою - Верховний суд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення